Business
teams vergadering

5 voordelen van Microsoft Teams voor jouw vergaderingen

Digitale transformatie heeft een revolutie teweeggebracht in de routine, processen en communicatie in bedrijven, en in een scenario waar de adoptie van thuiskantoren nog nooit zo hoog is geweest, is het gebruik van Microsoft Teams een succesvolle praktijk in veel bedrijven.

Omdat het een relatief nieuw platform is, zijn sommige voordelen van Microsoft Teams nog niet bekend. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld om te vertellen wat dit platform is en wat de belangrijkste voordelen zijn van het gebruik ervan. Wil je meer weten? Lees verder en bekijk het!

Over Microsoft Teams
Teams is een dienst van Microsoft die de mogelijkheid biedt om op afstand te vergaderen, te communiceren via bestandsuitwisseling en samen te werken tussen professionals van een bedrijf of die deel uitmaken van een project.

Het was een nieuw project, vanaf nul ontwikkeld, om te voorzien in een grote marktbehoefte, samenwerking, ook al was het op afstand. Bijgevolg heeft de integratie van deze pijler ook de gebruikerservaring bij de communicatie verbeterd en zelfs een integratie met mobiele toestellen mogelijk gemaakt, zodat het nieuwe Microsoft-instrument het oude Skype for Business heeft vervangen.

Meer samenwerking
Wanneer in teams wordt gewerkt, is het gebruikelijk dat alle leden die aanwezig zijn bij een vergadering of die aan hetzelfde project werken, toegang tot dezelfde documenten nodig hebben. Met het oog hierop heeft Microsoft in Teams een functie geïmplementeerd om bewerkbare bestanden te maken die beschikbaar zijn voor alle medewerkers in de groep.

Veiliger
Een ander relevant kenmerk van Teams is de aanwezigheid van beveiligings- en compliance-technologieën die Microsoft-klanten inmiddels zijn gaan verwachten. Het platform is voorzien van encryptie bij gegevensoverdracht en -opslag en heeft, net als andere bedrijfsdiensten, een duidelijk bedrijfsmodel waarbij geen toegang wordt verleend tot gebruikersgegevens.

Ontdek de voordelen van het gebruik van Microsoft Teams voor jouw vergaderingen
Door zijn focus op het bedrijfs publiek heeft Microsoft Teams verschillende voordelen die de interactie tussen deelnemers aan vergaderingen vergemakkelijken. Hier zijn er een paar van:

 1. Microsoft Planner Integratie
  Een groot voordeel van Teams is de integratie met Microsoft Planner. Met dit hulpmiddel kunnen gebruikers taken voor teams beheren, deze bijhouden en vermelden tijdens de vergadering op een georganiseerde manier en zonder de noodzaak van beheerders van derden.
 2. Stabiliteit op de gespreks verbinding
  Microsoft is een zeer gerenommeerd bedrijf in de software wereld en de befaamde kwaliteit van zijn producten is ook in Teams te vinden. De gebruiker kan dus rekenen op stabiele en veilige gesprekken.
 3. Integratie met andere Microsoft-producten
  Microsoft heeft verschillende oplossingen voor de zakelijke omgeving en door de faciliteiten van Office 365, wordt Teams een robuust teamwork centrum. Tools zoals PowerPoint, Excel, Word, OneNote, SharePoint en verschillende andere beginnen naadloos samen te werken met Microsoft Teams, waardoor alles op een praktische manier beschikbaar wordt.
 4. Gebruiker vermeldt
  Door een “@” voor de naam van een werknemer te zetten, krijgt hij of zij een melding dat iemand contact met hem of haar probeert op te nemen. Door in te loggen in Teams, kan die gebruiker het bericht zien en communiceren met de verantwoordelijke. Dit is een interessante eigenschap, omdat het in veel situaties de activiteiten van de groep versnelt.
 5. Flexibel werken
  Microsoft’s belangrijkste doel bij het creëren van Teams was om werkomgevingen flexibeler te maken en ze meer mobiliteit en wendbaarheid te geven. Daarom heeft het ontwikkelde instrument toepassingen die kunnen draaien op alle platforms, inclusief mobiele apparaten. Dit helpt jouw werknemers om altijd verbonden en beschikbaar te zijn.

Hoe kan het in de onderneming worden toegepast?
De implementatie van de dienst is zeer eenvoudig, vooral als je kunt vertrouwen op een door Microsoft gecertificeerde partner. Hij zal je helpen om ervoor te zorgen dat de tool volledig integreert met Office 365-diensten en de andere software functies die jouw bedrijf gebruikt. Zij zullen je ook waardevolle tips kunnen geven over hoe je het nieuwe systeem optimaal kunt gebruiken.

Maar als je meer wilt weten over het platform voordat je een verbintenis aangaat, kunt je zich aanmelden voor een gratis Microsoft-account en de tool uitproberen.

Met Teams versterkt Microsoft zijn engagement om oplossingen te ontwikkelen voor de bedrijfsomgeving. De functies zijn speciaal ontworpen voor teams en vergemakkelijken de communicatie en het delen van bestanden tijdens vergaderingen, dus het is de moeite waard om de faciliteiten van dit hulpmiddel te kennen. Probeer het maar uit!