Afvallen met een crosstrainer

Je bent misschien al bekend met de crosstrainer of misschien ook niet. Maar je zult er zeker van gehoord hebben omdat het simpelweg de meest fantastische trainingsapparaat is, dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Maar deze kwlalificatie is niet uit het niets ontstaan. Er zijn verschillende redenen waarom de crosstrainer zo populair en geweldig is.

Uiteraard is het handig om te vertellen wat de crosstrainer precies is. Dit, zodat de weinige sporters die er niet bekend mee zijn, er een beter beeld van hebben. De crosstrainer is een elliptische trainer voegt de bewegingen van de loopband, de hometrainer en de steppers samen, wat resulteert in een workout die van invloed is op het gehele lichaam. De bewegende handgrepen zorgen ervoor dat je bovenlichaam en ook je onderlichaam onderhevig zijn aan ellipsbewegingen.

Soepele gewrichten

De crosstrainer houdt je gewrichten soepel. Dit vanwege de enorme vermindering van de impact door je gewrichten minder onder druk te stellen zoals dat bij hardlopen bijvoorbeeld gebeurt. Hierdoor is de kans op slijtage aanzienlijk verminderd. Belangrijk is ook, dat je voeten nimmer de pedalen verlaten bij dit apparaat, wat het ideaal maakt voor personen met fysieke aandoeningen.

De crosstrainer geeft zoals eerder aangegeven een algehele lichaamstraining. Dit doordat het stuur ook in beweging staat. Hierdoor schakel je zowel je boven- als onderlichaam in. Je traint daarnaast ook je onderbeenspieren waardoor die versterkt worden. Met de stationaire handgrepen stel je je bovenlichaam in staat zich stil te houden. Hierdoor kunnen je benen en bilspieren intens onder druk worden gesteld. Het mooie van dit apparaat is dat het speciaal is vervaardigd om de inspanning te verkleinen. Hierdoor verbrand je meer calorien terwijl je inspanning weinig voelbaar is. Echter kun je deze weerstand indien gewenst zelf verhogen met wat intervaltrainingen.

Crosstrainer in huis

Als jij de persoon bent die niet graag de gym bezoekt of als de omstandigheid het niet altijd gunstig maken om de sportschool te bezoeken, kun je een crosstrainer aanschaffen voor in huis. Dit cardio- apparaat is uitstekend omdat hij makkelijk te hanteren is en niet moeilijk te onderhouden is. Ook zal hij minder slijtage hebben omdat de impact van de oefeningen over het algemeen vrij laag is. Vermeldenswaard is, dat de ontwerper ook aan de thuisomstandigheid gedacht heeft. Daarom zijn er speciaal voor thuis kleinere crosstrainers ontworpen voor beperkte ruimtemogelijkheden. Ook zijn deze bijna geruisloos.

Kostenplaatje

De Crosstrainer gaat al voor een bedrag van 600 Euro de deur uit. Hier wordt vaak ook garantie op gegeven. Uiteraard zijn er ook de grotere versies die voor 900 Euro en meer de deur uit gaan. Het hangt natuurlijk van jou af, wat je wilt en waarom. Heb je bijvoorbeeld een tuinhuisje dan heb je misschien iets meer aan een groter model. En is je ruimte beperkt, dag ga je voor de kleinere versie. De crosstrainers zijn ook opvouwbaar te krijgen. En heb je niet alle cash maar is de drang om dat hardnekkig vet te verbranden groot? dan kun je uitkijken naar afbetaal mogelijkheden. Vele hebben versoepelde aanschafregelingen waarbij je in staat wordt gesteld om in termijnen voor je apparaat te betalen terwijl je er reeds over beschikt. Dit is een interne aflossing.

Dat de crosstrainer tegenwoordig een der populairste trainingsapparaten is, weten we reeds. Voor personen die zich geen slijtage kunnen permitteren is dit apparaat daarom echt een aanrader.