Health
Fitnessruimte bedrijf

Bedrijfsfitness voor iedereen!

In een samenleving waar steeds meer mensen zich bewust zijn van hun gezondheid, is het geen wonder dat deze mindset ook steeds vaker zijn intrede doet op de werkvloer. Werknemers die gezondere levensstijlkeuzes proberen te maken – door verstandig hun voedsel te kiezen en regelmatig te proberen te bewegen – zullen ergens willen werken waar hun levensstijl wordt ondersteund, of beter nog, gefaciliteerd door middel van een bedrijfsfitness voor werknemers. Maar de gezondheid en het welzijn van werknemers heeft niet alleen voordelen voor het personeel, het heeft ook veel voordelen voor werkgevers. In het artikel van vandaag gaan we in op enkele voordelen van een welzijnsprogramma voor werknemers, zowel voor personeel als voor werkgevers.

Gelukkiger medewerkers

Lichaamsbeweging stimuleert de afgifte van endorfine, het ‘gelukkige’ hormoon. Dus een beetje lichaamsbeweging gedurende de dag – net zo goed als een potje tafeltennis – doet wonderen voor het moreel en de prestaties van de werknemer. Zelfs een kleine wandeling tijdens je lunchpauze heeft een positief effect: uit onderzoek blijkt dat een wandeling van 20 minuten de creativiteit van ons brein stimuleert. Gelukkige werknemers zijn productiever, meer betrokken en zullen minder snel weggaan – of ziek worden – dus moeten we echt meer zeggen? Een bedrijfsfitness binnen het bedrijf is dé oplossing.

Lagere zorgkosten door bedrijfsfitness

Als je je op een werkplek bevindt die gezondheids- en welzijnsprogramma’s zoals bedrijfsfitness promoot en voor je gezondheid zorgt, zal dit je hele welzijn ten goede komen. Dit verlaagt op zijn beurt de kans op chronische ziekten en uiteindelijk de zorgkosten.

Gevoel van voldoening door bedrijfsfitness

Veel van de wellnessprogramma’s bieden concurrentie tussen de werknemers en bieden een geschenk aan de werknemers die de fitnessdoelen in een kortere tijdspanne kunnen bereiken.

Fysieke fitheid verbeteren

Door deel te nemen aan diverse fysieke activiteiten die je werk te bieden heeft, kun je je fysieke fitheid en algehele welzijn aanzienlijk verbeteren. Tijdens de lunchpauze naar de sportschool gaan of twee keer per week yogalessen volgen, kan veel voordelen hebben. Doe mee met het wellnessprogramma en zie het resultaat.

Gewichtsverlies

Ook ongezonde voeding en gewoontes zijn de belangrijkste oorzaak van gewichtstoename. Wanneer je je begint te concentreren op het eten van het juiste voedsel, lichaamsbeweging, het zorgen voor je geestelijke gezondheid, kan het extra gewicht dat je draagt ​​sneller dan voorheen afvallen.

Gezondere medewerkers

Een ander voordeel van welzijnsprogramma’s voor werknemers is dat ze bijdragen aan een gezonder personeelsbestand. Een wellnessprogramma creëert – of zou in ieder geval moeten – een cultuur van gezondere levensstijlkeuzes. Het vergroot het bewustzijn over bijvoorbeeld het voedsel dat we eten, de hoeveelheid beweging die we krijgen en het belang van slaap. Als het welzijnsprogramma van je werknemer (sommige van) deze dingen faciliteert, zoals lichaamsbeweging en eten op de werkplek, zal dit een positief effect hebben op de gezondheid van werknemers. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Neem bijvoorbeeld het eten dat mensen tijdens hun lunchpauze krijgen. Onderzoek toont aan dat de bacteriën in onze darmen – die worden beïnvloed door onze voeding – onze hersenen beïnvloeden en zelfs angst en depressie kunnen beïnvloeden. Dus niet alleen wat we in onze mond stoppen, beïnvloedt ons fysiek, het beïnvloedt ook onze gemoedstoestand; nog een reden om bewustzijn te creëren over voedsel en de gevolgen van wat we eten in het welzijnsprogramma van je medewerkers. Dit komt uiteindelijk ten goede aan het verzuim- en ziekteverzuim, wat bedrijven veel geld (kan) kosten.

Gelukkiger en gezonder

Een beetje leuke beweging gedurende de dag zal hen gelukkiger maken en een cultuur van gezondheid en welzijn zal een positieve bijdrage leveren aan hun (mentale en fysieke) gezondheid in één of andere manier. Er is een breed scala aan wellness-tools voor medewerkers. Sommige zijn zo eenvoudig – en relatief goedkoop – dat je er in eerste instantie misschien niet eens aan denkt, terwijl andere volledig gedigitaliseerde technische hulpmiddelen zijn. Als het gaat om de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers, zijn er tal van tools die bedoeld zijn om (een deel van) de gezondheid en het welzijn van je medewerkers te verbeteren.

Niet op kantoor

Een teamuitje kan een geweldige boost zijn voor de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Nogmaals, dit hoeft niet erg duur te zijn. Denk bijvoorbeeld aan lasergamen, bowlen of trampoline springen. Deze off-site activiteiten zijn niet alleen een goede manier voor teams om elkaar buiten de werkomgeving te leren kennen, ze zijn ook erg leuk.