Reviews
Jeans Jacob Cohen

Jacob Cohen jeans; meer dan de moeite waard

Hoewel het merk genaamd Jacob Cohen niet erg bekend is in Nederland, bestaat het al sinds het jaar 1985. Het merk Jacob Cohen is een echt Italiaans bedrijf, opgericht in de regio Veneto, in Italië door Tato Bardelle en gebruikt een aantal van de hoogste kwaliteit Kurabo-denim, afkomstig uit Japan. Een ding dat Jacob Cohen onderscheidt van andere merken, is het feit dat ze een milieuvriendelijk productieproces hebben, iets wat ze heel serieus nemen bij het maken van hun spijkerbroek. Dit omvat ook het niet gebruiken van chemicaliën tijdens het verven en wassen van de jeans. Hoe cool is dat? In plaats daarvan wast het bedrijf de spijkerbroek met Griekse puimsteen om ervoor te zorgen dat ze goed blijven zitten en lang meegaan, waardoor ze hun prijskaartje van ongeveer £ 299 – £ 599 waard zijn. Hoewel de kleding een hoog prijskaartje heeft, bezit je wel over zorgvuldig ontwikkelde kleding die ook nog eens zeer milieuvriendelijk geproduceerd zijn.

Nadat Pauw.com wat onderzoek heeft gedaan naar het merk, heeft het een aantal dingen ontdekt over Jacob Cohen. Zo kwam het erachter dat wanneer je een Jacob Cohen jeans koopt, ze worden geleverd met een exclusieve trackingcode waarmee je eigenlijk alle informatie kunt achterhalen die je zou willen weten. Dit omvat ook informatie over wie uw jeans heeft gemaakt, de details en het hele productieproces. Dit is een zeer uniek idee. Uitzoeken hoe je jeans in je handen is gekomen, dat is iets wat haar consumenten interesseert. Wetende dat ze een leven en een verhaal hadden voordat ze op de planken kwamen, is een origineel concept.

Zoals veel premium denimmerken met unieke wasprocessen, zoals met de Griekse puimsteen, zul je niet twee paar Jacob Cohen Jeans identiek aan elkaar vinden. Dit betekent dat elk van hun spijkerbroeken volledig uniek is, waardoor je net dat beetje extra krijgt. Wanneer je ook van ruwe denim houdt, zul je zeker fan zijn van de spijkerbroeken van Jacob Cohen. De jeans wordt namelijk beter naarmate je ouder wordt, omdat het zich vormt naar je lichaam. Bovendien zijn de jeans zo ontworpen dat ze een betere pasvorm krijgen, naarmate je ze vaker draagt.

Niet alleen zijn de details uniek met de codering en de individuele wassingen, elk van hun spijkerbroeken heeft functies zoals kettinggestikte zomen, handgeschreven verzorgingsinstructies, verzilverde knopen en merklabels van pony skin. Je krijgt zelfs een klos extra garen in dezelfde kleur van de steken in je spijkerbroek. Daarnaast maken ze zowel heren- als damesjeans. Zo is er voor ieder wat wils.

Al met al is het merk Jacob Cohen een zeer uniek kledingmerk. De unieke wasprocessen waarbij Griekse puimsteen wordt gebruikt, vind je namelijk niet terug bij ieder kledingmerk. Daarnaast is er ontzettend goed nagedacht over het ontwikkelen van de jeans. Zo is er door het ruwe denim een uitstekende pasvorm ontworpen, die beter wordt naarmate je de jeans vaker draagt. Hoewel dit concept al zeer origineel is, heeft het merk nog meer te bieden. Denk hierbij aan een milieuvriendelijk productieproces, een exclusieve trackingcode bij een bestelling, handgeschreven verzorgingsinstructies, verzilverde knopen, merklabels van pony skin en nog veel meer. Hoewel het merk Jacob Cohen nog niet heel bekend is, is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen naar wat het merk allemaal te bieden heeft.